Световният храм за мир и единство

Световният храм за мир и единство

Храм на Мира

Междурелигиозният храм на мира, като място където всички хора могат да дойдат, отвъд раса, религия и култура, и да получат Небесната Благословия, бе изграден от преп. Сан Мьон Мун в Южна Корея. В наскоро издадените си мемоари “Гражданин на мира”, д-р Мун заявява, “Няма да е лесно да съборим религиозните стени, които са изграждани хиляди години, но тези стени трябва да се премахнат, ако желаем да преминем към свят на мир.”


“Мирът никога няма да дойде на земята докато първо не премахнем стените между религиите. Аз загубих гласа си да призожавам хората да надскочат религиозната си принадлежност. Те са изпаднали в трапа на егоистичното мислене, да поставят своята религиозна фракция на първо място. Те не осъзнават факта, че светът се променя и една нова епоха на не-егоистичност вече е изгряла." - Д-р Сан Мьон Мун



Зад всички войни винаги е имало някакви религиозни мотиви. Религиите погрешно смятаха, че Бог, Създателят, е различен за всяка една от тях. Време е да разберем, че Създателят е един, и Той е основателя на всички религии. Време е да разберем Божието разбито сърце, когато наблюдава своите деца да се бият помежду си.

Този храм ще бъде център за универсалните ценности, като вярата, добродетелта, взаимопомоща, щедростта, верността, състраданието, алтруизма и т.н.  Те всички са израз на истинската любов приложена на практика. Те са общия език на религиите. 

Световният Дворец на Мира
Световно образователно средище за мир построено от д-р Мун в планините до езерото Чонг-пъонг. Място, което по думите на г-жа Мун, скоро ще се превърне в Модел за Новия Едем.




Световен храм на мира и единството
Преп. д-р Мун изгради храм за всички религии

Християни, Мюсюлмани, Евреи или Будисти; всички ще могат да се молят и покланят заедно, рамо до рамо, сърце до сърце, без осъждение, предразсъдъци и конфликт.


Храмът символизира вътрешните стремежи на цялото човечество. Както правителствата са одобрили създаването на Обединените Нации през 1945 година, така днес те трябва да подкрепят изграждането на храм, където цялото общество ще може да се фокусира да работи за мир.

Този храм няма да е една мега-църква; той е храм за хората от всички нации, храм за света. Хората от всяка вяра и религия ще могат да посещават. Той ще отвори пътя за междурелигиозни връзки и сътрудничество, със зали за образование, духовен тренинг и дори физическо здраве.

Още по-голям Световен храм за мир и единство ще бъде изграден до 2013 и ще може да поеме 210,000 души. Служби ще се провеждат на всички основни световни религии. Световни лидери от политиката и религията ще посещават службите. Държавни глави и членовете на правителствата естествено ще искат да посещават този храм.

Никога не е съществувало такова място в миналото", заявиха организаторите, "където всички религии могат да се съберат заедно с една обща цел. Ние вярваме, че Божието послание е за истинска любов и Световният храм на мира и единството ще бъде идеалният подиум за да дадем това послание на света."  Още




С 2012 година наближаваме изгрева на Епохата на Мир, описана от много религии, като Золатната Епоха, или пришествието на Божието царство на земята. Месията, Господът на Второто пришествие, изпратен от Бог да води човечеството към установяване на вечния мир, е вече тук на земята. Време е човечеството да се събуди и да го разпознае; Този който е роден на Изток, който е страдал много преследване и ще донесе единство на всички религии, за когото пророците са писали. Той ще "подпише вечния мир" и отвори пътя цялото човечество да стане единно, като "Едно голямо семейство с център Бог".

Прочетете тези пророчество и свидетелствата на световни учени и лидери, за да научите повече за този обещан Миротворец::



За книгата
Отзиви
Предисловие
Съдържание
Идеала на Бог
Грехопадението
Цел на Месията
Второто пришествие

No comments:

Post a Comment

За книгата:

Книга-автобиография преподобного Мун Сон Мёна

«Човек на мира. Преподобния д-р Сан Мьон Мун. Автобиография»

Тази книга-автобиография на д-р Мун става бестселър в родината му, Корея. В нея той споделя спомените от изумителните събития в живота му: историята на неговото семейство и детството му, призива от Бог на 15 годишна възраст, ощесточеното преследване и хвърляне в затвора, както и създаването на Обединителната църква и мисионерската му работа.
Предисловие>> 1-ва Глава >>